Biciklizni jó!

Szinte minden gyerek tud biciklizni. De vajon minden kerékpáros biztonságosan közlekedik? A BringaSuli program célja az, hogy gyakorlati program során megtanítsa a gyerekeknek a biztonságos közlekedés alapjait.

Elindulás, irányjelzés, visszapillantás, fékezés, kanyarodás. Ezután következhet egy kisforgalmú út, ahol az oktatóval már valódi helyzetben is kipróbálható a bringás tudás. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2010-2011-es tanévben zajló BringaSuli programjának köszönhetően országszerte 10 iskolában több ezer általános iskolás tanulhat meg biztonságosan kerékpározni - és mérheti össze tudását 10 rendezvényen.

A Vuelta Sportiroda a BringaSuli program oktatási anyagát játékos kisfilmek segítségével mindenki számára hozzáférhetővé teszi a McDonald’s BringaMánia segítségével a www.bringamania.hu honlapon. A tananyag elkészítése során a hazai tapasztalatok mellett, a nagy-britanniai BikeAbility programok és a svájci ProVelo módszertanát használták fel és fejlesztették tovább a szervezők.

A program „elméleti” része a tanórákon valósul meg. A diákok megismerik az alapvető közlekedési szabályokat, és elsajátítják a kerékpározást segítő egyéb ismereteket. A gyakorlati programokat képzett oktatók vezetik. A gyerekek megtanulják biztonságosan kezelni bringájukat, és három lépésben válhatnak magabiztos és biztonságos kerékpáros közlekedőkké. A BringaSuli oktatókkal tanítás után találkozhatsz, jelentkezz Te is az órákra!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával zajló BringaSuli program célja, hogy egyre többen válasszák a kerékpározást a mindennapi közlekedésben és a hétvégi családi programok során.

Eisenkrammer Károly
Vuelta Sportiroda

Belépés
Elfelejtett jelszó