logo
blog single

Bringasuliként folytatja a BringaAkadémia

A kerékpáros oktatás terén hazánk meghatározó intézménye, a BringaAkadémia 2024 júniusától megújult arculattal, de a megszokott szakmai minőségben, Bringasuli néven fut tovább.
 

Az új arculat játékos formanyelvével és látványos, színes megjelenésével gyermekek és felnőttek számára egyaránt megkapó lehet. Az új névben a legkisebb korosztály számára is kifejezik a projekt legfontosabb célja: a gyerekek hozzásegítése az önálló, biztonságos és magabiztos bringázás élményéhez. 

A 2024 tavasza óta elérhető megújult weboldalunk, a bringasuli.hu már az új arculat elemeit hordozza magában. A felületen a diákokat interaktív videók és munkafüzetek, a pedagógusokat pedig továbbképzési és e-learning anyagok is várják.

A Bringasuli program ernyője alá az iskolai oktatások mellett képzések, tananyagfejlesztések, kiadványok, nemzetközi együttműködések és kerékpáros rendezvények is tartoznak. Képzéseinkkel továbbra is elsősorban a pedagógusokat célozzuk, részben a mindennapos kerékpáros közlekedésre, részben a kerékpáros túrákra való felkészülésre fókuszálva. Ezek közé tartoznak a Bringasuli, Bringásvándor és BringaAkadémia akkreditált pedagógus-továbbképzési programok.

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal vehettünk részt tananyagfejlesztésben – legutóbb 2023-ban az Oktatási Hivatal megbízásából a közösségi nevelés (osztályfőnöki) tanóra kerettantervéhez kapcsolódóan alkottuk meg a Közlekedési ismeretek 5-6. és 7-8. évfolyamon okostankönyveket, illetve a kapcsolódó pedagógus-továbbképzési programot. Emellett olyan kiadványok is hozzánk kötődnek, mint a BringaAkadémia és a Közlekedő kisokos munkafüzetek.

2016 óta nemzetközi projektekben is közreműködünk az Erasmus+ programnak köszönhetően. Szlovén, román, olasz, macedón, holland, angol és osztrák partnereinkkel olyan projekteket tudtunk megvalósítani, mint a tananyagfejlesztési fókuszú Safe4Cycle, a vidéki kerékpáros oktatást célzó Safer Routes, vagy a kezdő bringások számára útmutatással szolgáló Art of Cycling.

Mindezek mellett kerékpáros rendezvények lebonyolításában is jelentős rutinnal rendelkezik a Bringasuli: ügyességi pályánk, BringaPárbaj programunk, a KRESZ-totó sátor vagy a látványos bringás bemutatók mind megállják a helyüket akár egy nagyobb program részeként, akár komplett kerékpáros programként is.
 

Back to top