logo
blog single

Színes kőbányai programok a Mobilitási Héten

Bringás Reggelit, Óvodai és Iskolai Autómentes napot illetve Autómentes Családi Napot is szervez szeptember 16. és 22. között a Kőbányai Torna Club. A programsorozat eseményein a részvétel ingyenes.

Az Európai Mobilitási Hét 1998 óta minden évben igyekszik felhívni a figyelmet a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés fontosságára. A Kőbányai Torna Club és Kőbánya Önkormányzata hosszú évek óta elkötelezett támogatója a kezdeményezésnek, így a hét folyamán három kapcsolódó kerületi rendezvényre is sor kerül.

Szeptember 17-én (kedden) reggel 7 és 9 óra között az év utolsó Bringás Reggelijén várjuk majd a kerékpárral munkába vagy iskolába igyekvőket a Liget térnél, a Kőbánya-alsó vasútállomás szomszédságában. A reggelin frissitő étel és ital kínálattal készülünk. A kerékpározás és az egészséges életmód népszerűsítését célzó Bringás Reggeli rendezvénysorozatot a Magyar Kerékpárosklub hívta életre, melyhez 2018-ban csatlakozott a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló Kőbánya Bringa program. A szeptemberi immár a 12. Bringás Reggeli lesz a kerületben a Kőbányai Torna Club szervezésében.

Szeptember 20-án (pénteken) a kerületi óvodák és általános iskolák tanulói vehetnek részt az Iskolai és Óvodai Autómentes Napon. Az óvodások a Kőbányai Szabadidős- és Ifjúsági Központ (KÖSZI) előtt tölthetnek el egy tartalmas délelőttöt, az iskolások pedig innen indulva szervezett kerékpártúra keretében tekerhetnek a Sportliget szomszédságában található Kőbányai BringArénához, ahol színes és izgalmas programok egész sora vár rájuk.

Végül szeptember 21-én (szombaton) 10 és 15 óra között az Autómentes Családi Nap várja majd az érdeklődő kigyermekes családokat az Óhegy Parkban. A programok között kerékpáros ügyességi pálya, szlalom, KRESZ totó, BringaPárbaj, holttérbemutató, helyismereti túra, minimotoros felvonulás és tombola is szerepel majd. Az állomásokon Kőbánya Bringa tallérok gyűjthetők, melyek beválthatók egy szerencsekerék pörgetésre garantált nyereményért, vagy felhasználhatók arcfestére, csillámtetoválásra, vagy aranyos lufi figurára is.

Az Óhegy Parkban az Autómentes Családi nappal egyidőben idén a Kőkert Kft. is megjelenik a "Kőkert bemutatja" elnevezésű rendezvényével. Izgalmas aktivitások mellett (falmászás, kézműves foglalkozások, szerencsekerék stb.) megtekinthetők és kipróbálhatók lesznek a Kőkert munkagépei is, melyekkel a X. kerület tisztaságát biztosítják nap mint nap. 

 

Back to top