logo
blog single

Lejla Tanovic és Szatmáry András győzött a Mátra Maratonon

A XIX. Mátra Mountain Bike Maraton a Magyar Kupa és a Top Maraton Sorozat versenye mellett ezúttal UCI C2-es rangot is kapott. A királykategóriában a férfiaknál Szatmáry András (Cube-Csömör), a nőknél Lejla Tanovic (BK PULS) győzött.

A pályák kialakításában az Egererdő Zrt. nyújtott támogatást a szervezőknek. A nemzetközi verseny indulói számára 99 km és 3300 méter szintkülönbség volt a teljesítendő feladat, míg a Magyar Kupa és a Top Maraton Sorozat fordulóiként megrendezésre kerülő középtávon 46, rövidtávon pedig 33 kilométert kellett megtenniük a versenyzőknek.

A világranglistapontokért folyó küzdelemből a férfi mezőnyben Szatmáry András (Cube-Csömör) került ki győztesen, aki ezzel 2018 után második Mátra Maraton-sikerét aratta. A második helyen a verseny rekordbajnoka, Blazsó Márton (Imperátor-Medikus SE), a harmadikon Borsos Benedek (SCS Pro Team) zárt. A legjobb külföldi induló, a dél-afrikai Robert Hobson a negyedik helyen zárt.

A nőknél a világbajnoki nyolcadik helyezett Lejla Tanovic (BK PULS) diadalmaskodott, akinek idén ez már a második maratoni győzelme volt a cseh Bike Maraton Drásal České spořitelny után. Tanovic a verseny történetének második külföldi női győztese.

A korosztályos versenyek díjazása a Kellys és a High5 támogatásával valósult meg, akik az Ötpróba társaságában kiállítóként is jelen voltak az eseményen. A Hertz a rendezvény autós támogatójaként segítette a verseny sikeres lebonyolítását. A vasárnapi díjátadókon a Sípark Mátraszentistván képviseletében Kőrösi Péter és Kőrösi Renáta, Mátraszentimre polgármestere, Előházi Péter, illetve a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára, Vízer Barnabás működtek közre.

XIX. Mátra Mountain Bike Maraton, UCI C2 (99 km)

  1. Szatmáry András (Cube-Csömör) 4:18:26
  2. Blazsó Márton (Imperátor-Medikus SE) +2:02
  3. Borsos Benedek (SVS Pro Team) +3:41

A verseny részletes eredménylistája ITT érhető el.

Back to top