logo
blog single

Új őszi bringás ünnep a Tisza-tó körül

A kerékpározás szerelmesei szeptember 25-én az ország egyik legnagyobb állóvize, a Tisza-tó megkerülésével folytathatták az őszi kerékpáros idényt. Az első McDonald’s BringaMánia Tisza-tó Túra kiváló időben, csaknem 800 nevezővel debütált.

Az ország legnagyobb amatőr kerékpáros tókerülő túrája, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton hosszú évek óta tartó népszerűségén felbuzdulva a szervező Vuelta Sportiroda és az esemény névadó szponzora idén életre hívta Tisza-tavi kerékpáros rendezvényét.

A tiszafüredi Morotva kerékpáros pihenőparkban kialakított rendezvényközpontba többszáz túrázó érkezett – összesen 766 befizetett helyszíni és online nevező jelezte részvételi szándékát. Többségük a tó egészét megkerülő, 65 kilométeres távot teljesítette, a többiek pedig a 35 kilométeres család kört tekerték végig Sarudig és vissza. A rendezvényközpontban színes programok várták az érdeklődőket a kerékpáros ügyességi pályától a bringahajtású turmixon át a KRESZ-tesztes nyereményjátékig. A kiállítók között az esemény partnerei, a McDonald’s BringaMánia, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az Eisberg vagy az Ötpróba interaktív sátrai is megtalálhatóak voltak. A helyszíni sorsolás fődíjaként a Bringaland felajánlásából egy Bianchi kerékpár is gazdára lelt. A rendezvény autós partnere, a Hertz az Aktív Magyarország által is támogatott esemény logisztikai megvalósításában nyújtott segítséget, a sorsolás nyereményeit pedig a Kellys, a CCC, a Tisza-tavi Ökocentrum és az 575 biztosították.

A túra egy QR-kódkereső játékkal is kiegészült, melynek keretei közt a résztvevők felfedezhették a Tisza-tó számottevő kulturális örökségének legékesebb darabjait. Az útvonal egyik fő attrakciójának számított a Poroszlót és Tiszafüredet összekötő útszakasz, mely 2021-ben Az Év Kerékpárútja címet is elnyerte. A Tisza-tavi Ökocentrum, az új kiskörei kilátó, az országban páratlan konstrukciónak számító hallépcső, a tiszafüredi Kerékpáros Centrum vagy a frissítőpontnak is otthont adó sarudi Élményfalu szintén olyan támpontjai voltak az útvonalnak, melyek bármely kiránduló számára maradandó élményekkel szolgálhattak, és szolgálhatnak a jövőben is.

A rendezvényen készült fotók itt érhetőek el.

Back to top