logo
blog single

Mátra Maraton: itt a vége…

A csökkenő nevezésszámok és a szervezés elszabaduló költségei miatt a Vuelta Sportiroda 2022-től nem rendezi meg a Mátra Mountain Bike Maratont.

A Mátra Maraton 2002 óta a magyar mountain bike sport meghatározó eseményévé vált, 2019-ben és 2021-ben még a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenynaptárába is bekerült. A Top Maraton Sorozat állomásaként a legsikeresebb éveinkben 1400-1500 kerékpáros is versenybe szállt a Mátra köves emelkedőin.

A szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta a rendezvény létrejöttét, és hozzájárult az elmúlt 20 év páratlan sikereihez. A segítők és az önkéntesek nélkül sohasem valósulhatott volna meg ilyen magas színvonalon ez az esemény. Ugyanez érvényes szponzorainkra és támogatóinkra is, akik számos tekintetben nyújtottak nekünk fontos segítséget. Köszönjük a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatását, és a klubokét, akik évről évre megtiszteltek minket a jelenlétükkel. Elsősorban ugyanakkor Nektek tartozunk hálával, mert versenyzők és szurkolók nélkül nincs verseny! Lelkesedésetekkel és évről évre visszatérő jelenlétetekkel Ti tettétek a Mátra Maratont a hazai mountain bike szakág ikonikus rendezvényévé.

Bár a mi részünkről a Mátra Maraton története véget ért, továbbra is reménykedünk abban, hogy egy új szervezőcsapat kezei között a verseny sikeresen fennmarad és tovább él.

A szervezők nevében,

Eisenkrammer Károly

Back to top