logo
blog single

Bringás oktatás a Pumpapályán

Június 9-én a a Kőbányai Széchenyi István Általános Iskola harmadik osztályos gyerekei vehettek részt kerékpáros oktatáson a kőbányai Pumpapályán - a nyár folyamán bárkinek lehetősége lesz a hasonló programokon való részvételre.

A pumpapályás oktatás a sportággal ismerkedők számára ügyességfejlesztési célokat szolgál, így minden korosztály megtalálja az ideális feladatokat a pálya kihívásaiban. A pumptrack (magyarul pumpapálya) onnan kapta a nevét, hogy a megfelelő "pumpáló" mozgással hajtva a biciklit tekerés nélkül lehet körbe körbe haladni akár 10-20 körön át, vagy amíg a bringás bírja szusszal.

Az egy órás foglalkozás alatt 24 diák részesült bringás oktatásban, a gyerkőcök pedig Kőbánya Bringás ajándékokkal is gazdagodhattak.

A kőbányai Sportligetnél, a Bányató utca és a Hangár utca sarkán 2021-ben került átadásra a kerület első aszfaltozott pumpapályája, melyen azóta kerékpáros oktatások is zajlanak. A nyár folyamán bárki részt vehet a kapcsolódó edzéseken, ahol szakértő mutatja be a pálya alapvető használatát és a helyes technikákat.

Az első alkalom időpontja: 2022.07.04. (hétfő) 16:00-18:00

A programot elsősorban 10 és 18 év közötti fiataloknak ajánljuk. A résztvevőket kérjük, hogy megfelelő állapotban lévő kerékpárral érkezzenek a helyszínre. A kerékpáros sisak használata kötelező, a kesztyű ajánlott.

Mindenkit szeretettel vár a pályán a Kőbányai Torna Club!

Back to top