logo
blog single

Bringás programok a kőbányai napközi táborban

Június 21-én (kedden) és június 27-én (szerdán) a Kőbányai Janikovszky Éva Általános Iskolában került sor a kőbányai napközi tábor első két bringás oktatására, melyen a gyerekek kerékpáros ügyességi feladatokat gyakorolhattak a Kőbánya Bringa program segítőinek felügyelete mellett.

A táborba Kőbánya bármely általános iskolájából érkezhettek a diákok. A legfiatalabbak szeptemberben lépnek majd a második osztályba, a legidősebbek természetesen a nyolcadikosak.

Mindkét rendezvénynapon tikkasztó hőséggel kellett megküzdenie a nagyjából 50-50 résztvevőnek, ezért a megfelelő körülmények biztosítása érdekében a három órás foglalkozásokat rendszeres szünetek szakították meg, melyek alatt a gyerekek frissíteni tudtak és kipihenhették magukat. A rutinosabb fiatalok rögtön az ügyességi pályán tesztelhették tudásukat, a kezdők pedig - akik közül néhányan most kerékpároztak életükben először - egy tanuló tanfolyamon vehettek részt. A vidám hangulatú programokon kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat.

A nyár folyamán a tervek szerint további hét bringás oktatásra kerül majd sor Kőbányán - a programsorozat július 4-én folytatódik.

Back to top