logo
blog single

Kerékpáros oktatások a BringArénában

A nyári időszakban hazánk első fedett kerékpáros csarnoka gyerekek oktatási központjaként is funkcionál.

A Kőbányai BringAréna összesen 11 kerékpáros oktatásnak ad otthont 2023 májusa és októbere között. A kerületi iskoláknak 3 különböző osztállyal van lehetőségük kipróbálni a programokat. Az első résztvevők a Kőbányai Kertvárosi Általános Iskolából, a Fekete István Általános Iskolából, illetve a Csukás István Általános Iskolából érkeztek.

Az egyes osztályok három tanórát töltenek a Sportligetben. Míg az egyik csoport a Kőbányai BringAréna csarnokában található ügyességi pályán tesztelheti tudását, egy másik interaktív KRESZ-foglalkozáson vehet részt, a harmadik pedig készségfejlesztő játékokat próbálhat ki a Sportligetben, majd cserélnek.

A szervező Vuelta Sportiroda egy évtizede dolgozik azon, hogy BringaAkadémia és BringaSuli programjainak köszönhetően minél több gyermek számára biztosítson hozzáférést egy szakmailag megalapozott, a résztvevők számára játékos tanulást biztosító kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatási programhoz. A Kőbányai BringAréna ezen programok megkerülhetetlen centrumaként szolgálhat a jövőben. A helyszín emellett júniustól augusztusig nyári táboroknak is helyszínt biztosít.

A programra a VEKOP-5.3.1-15-2020-00014 azonosítószámú „Kerékpáros Infrastruktúra fejlesztések Budapest X. kerületében” című projekt keretében került sor.

Back to top