logo
blog single

Országos kerékpáros bajnok Kőbányán!

Remekeltek a kőbányai fiatalok az utánpótlás országos bajnokságokon: országúton és pályán, időfutamban és mezőnyversenyben, fiúk és lányok között is érmeket szereztek a Kőbánya Cycling Team kerékpárosai.

(Fotók: Vígh Attila)

A legnagyobb siker minden kétséget kizáróan Pakot András győzelme az U19-es férfi országúti mezőnyversenyben. A juniorokra 113,6 km várt július elsején Tamásiban. A négykörös futamot a magas tempó, a sok szökési kísérlet és a rengeteg támadás jellemezte, így mindössze tizenöt versenyző maradt a főmezőnyben a befutóra. Itt Kárpáti Bálint az előzetesen megbeszélt taktikának megfelelően tökéletesen vezette fel a sprintet Pakotnak, aki magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

A 15 év alatti lányok között pályán és országúton is érmet szerzett Kárpáti Mira. A kőbányai lány június 22-én, az országos időfutam-bajnokságon a második leggyorsabb idővel abszolválta a Bocskaikertben kijelölt 6 kilométeres útvonalat. Július 3-án Tamásiban pályán folytatta remek szereplését: állórajtos 200 méteren az ötödik, 1000 méteren a negyedik helyen végzett, 500 méteren pedig a dobogó harmadik fokára is felállhatott!

Szintén kiváló produkcióval rukkolt elő Dorogi Alex, aki az U17-es fiúk között második helyen zárt az időfutam-bajnokságon. A mezőnyversenyről igazoltan hiányzott: a magyar válogatott színeiben a Kids Tour of Slovenia rangos nemzetközi többnaposán volt jelenése, ahol a keret legjobbjaként 14. lett összetettben.

A Kőbánya Cycling Team 2017 óta foglalkozik fiatal kerékpárosokkal, az utánpótlásba fektetett rengeteg munka pedig megtérülni látszik. A rendszeres válogatott szereplések mellett a klub tehetségeire a legnagyobb nemzetközi csapatok akadémiái is felfigyeltek. Pollner Balázs 2022-ben igazolt a Fetter Eriket is foglalkoztató, Alberto Contador és Ivan Basso vezette ProTeam, az EOLO – Kometa junior csapatába, Pakot András pedig idén debütálhatott a világ egyik legjobb utánpótlásklubjában, a Bahrain Victorious U19-es sorában, a Cannibal B Victoriousban.

Specziár Viktor és Soós Tamás tanítványai az országúti, a mountain bike, a pálya és a cyclo-cross szakágban is egész évben bizonyítási lehetőségekhez juthatnak. A 10 és 19 év közötti érdeklődőket továbbra is szeretettel várja a Kőbánya Cycling Team – részletek itt.

Back to top