logo
blog single

A Tour de Balaton házigazdája: Siófok, a nyár fővárosa

Siófok városa szeptemberben immár 6. alkalommal ad otthont a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonnak. De nem kell szeptemberig várnod, ha jó programokat keresel: Siófok augusztusban is rengeteg üdítő nyári programmal vár!

A nyár fővárosában töltött pihenés garantáltan élményekkel és varázslatos pillanatokkal teli augusztusban is. Legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban minden megtalálható egy helyen!

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, az Újhelyi strandon két csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, sportparkok és gyermekprogramok is várják.  Az aktív kikapcsolódást kedvelői több kerékpártúrából is választhatnak a környéken vagy tehetnek egy bakancsos családi túrát a Töreki Tanösvény mentén.

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik, mint a Nyári Zenei Estek szombatonként, melyek elvisznek a könnyűzene világába. A nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezheti a közönség. Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A Siófoki Szabadtéri Színpad különleges műsor kavalkáddal készült a nyárra! A repertoárban még olyan előadások szerepelnek, mint Dés László – Így öten előadása vagy A padlás című örök darab, illetve a Mágnás Miska operettelőadás.

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok (Kovács Kati, Péterfy Bori & Love Band, Lóci játszik) kíséretében élvezhetjük a nyár végi naplementéket és a balatoni gasztronómia különlegességeit.

2023-ban ünnepli a város a világhírű szobrászművész, Varga Imre születésének 100. évfordulóját, aki előtt tisztelegve állandó kiállítás költözött a Víztorony fenti kiállítóterébe, kiegészülve siófoki helytörténeti tárlattal, így a páratlan panoráma mellett, különleges kulturális és muzeális élményt is nyújt a város szimbólumaként ismert Víztorony. Idén nyáron is forog az Óriáskerék a siófoki nagystrandon, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Fordított Ház, várnak az állatos kalandok a Bella állatparkban és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás…

Siófok, itt kezdődik a Balaton! 

Az augusztusi programajánló megtekinthető itt.

További részletek a Siófok Guide Facebook-oldalán.

Back to top