logo
blog single

Óriási siker volt az őszi Tour de Balaton

A szokásos tavaszi időponttól eltérően ezúttal szeptember 9-én került lebonyolításra a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, melynek kilencedik kiadása ezúttal is többezer kerékpárost vonzott a Balaton partjára.

Az ország legnagyobb amatőr kerékpáros túráján ezúttal több mint kétezer bringás vett részt. A túrázók pénteki rajtcsomagátvételt követően szombat reggel, hajnali 6 órától vághattak neki a balatoni bringakör útjainak. A siófoki Újhelyi Strandról elsőként a teljes tavat megkerülő, 206 kilométeres Balaton XL, illetve a Tihanynál komppal átkelő, 168 kilométeres Balaton L indulói startoltak el. A 300 fős, csoportos rajtoknak köszönhetően a hatalmas mezőny a Balaton teljes hosszában széthúzódva kígyózott a partok mentén.

Kilenc órától szintén 300 fős csoportokban indult útjára Balaton M (78 km) mezőnye, akik Tihany és Szántód között kompozással kezdték a keleti-medence megkerülését. Tizenegy órakor a családi táv, a 30 kilométeres Balaton S indulói számára is eldördült a startpisztoly – ők a balatonföldvári frissítőpontig tekertek oda és vissza. Végül három órától Siófokon belül került megrendezésre a Balaton XS, mely a maga hat kilométeres hosszával a legkisebb korosztálynak kínált maradandó bringás élményt.

Az öt túrára a napos és szélcsendes időjárásnak is köszönhetően a nevezők rekordot jelentő 95 százaléka vette át a rajtcsomagot, mely a rajtszám mellett ajándék pólót, tornazsákot és kulacsot is tartalmazott. A kerékpárosok Balatonlellén, Balatonfenyvesen, Vonyarcvashegyen, Révfülöpön, Tihanynál, Paloznakon, Balatonkenesén és Balatonföldváron juthattak frissítő falatokhoz és folyadékhoz, hogy aztán Siófokra visszatérve átvehessék befutóérmeiket.

Az Újhelyi Strandon kialakított rendezvényközpontban a szervező Vuelta Sportiroda partnereinek köszönhetően játékos programok egész sora várt kicsikre és nagyokra. A McDonald’s sátrainál a látogatók masszázson vehettek részt és kineziotape-et is kaphattak. Az érdeklődők Bringapárbajban is összemérhették erejüket. A kiállítók között az Ötpróba standját is megtalálhatták a résztvevők, a Kellys munkatársai pedig tesztelhető elektromos kerékpárokkal és megvásárolható kiegészítőkkel is készültek. A profi kerékpársport iránt érdeklődők a Tour de Hongrie sztárjainak kézjegyével ellátott megkülönböztető mezek közül is válogathattak a helyszínen.

A délutáni sorsolások nyertesei fődíjként egy Bianchi és egy Kellys kerékpárt vihettek haza – a nyereményeket a Kellys, a McDonalds BringaMánia, a Nivea, az 575, a Hotel Ózon és a Bringaland biztosították. A túra megvalósításához logisztikai partnerekként a Hertz járult hozzá. A legnagyobb létszámú hazai kerékpáros eseményt az Aktív Magyarország is támogatta.

A McDonald’s BringaMánia program és a Vuelta Sportiroda szervezői csapata kiemelten fontosnak tartja a kerékpározás népszerűsítését, hogy a mozgás élménye minden korosztály számára elérhető legyen, így hatalmas öröm számukra, hogy a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton ismét sikeres rendezvényként járult hozzá több ezer résztvevő aktív kikapcsolódásához.

 

Back to top