logo
blog single

Sikerrel zárult az Iskolai Autómentes Nap Kőbányán

Az Európai Mobilitási Hét programsorozat részeként lebonyolított rendezvényen a kőbányai gyerekek maradandó bringás élményekkel gazdagodhattak.

Szeptember 22-én reggel a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt gyülekeztek a kerületi óvodák, illetve általános- és középiskolák tanulói, akikre az Iskolai és Óvodai Autómentes Nap programjai vártak. A jelenlévőket D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, illetve Baricska Norbert rendőr alezredes, a kerületi kapitányság vezetője köszöntötte, majd a Készenléti Rendőrség zenekarának produkcióját is meghallgathatták az egybegyűltek.

Ezután az óvodások játékokat próbálhattak ki, énekes programon vehettek részt és egy freestyle showt tekinthettek meg, miközben az iskolások rendőri biztosítás mellett, kerékpárral indulhattak útnak a Kőbányai BringArénához, ahol szórakoztató programok egész sorával találkozhattak.

A kilenc általános- és öt középiskolából érkező fiatalokra freestyle show, mountainbike-verseny, illetve kilenc különböző, játékos feladatokat tartalmazó állomás várt: bringapárbaj, helytörténeti kvíz, izgalmas szlalom, ügyességi pálya, bringás kiszorító, pályakerékpáros bemutató, KRESZ-totó, kerékpárjavítás, illetve elsősegély-bemutató. A diákok a program végeztével közösen tekerhettek vissza a KÖSZI-hez, illetve iskolájukba.

Az Európai Mobilitási Hét, illetve a programsorozat részeként megrendezésre kerülő Autómentes Nap 1998 óta minden évben igyekszik felhívni a figyelmet a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés fontosságára. Az Iskolai Autómentes Nap lebonyolításáért felelős Kőbányai Torna Club és a Kőbányai Önkormányzat hosszú évek óta elkötelezett támogatója a kezdeményezésnek.

A programra a VEKOP-5.3.1-15-2020-00014 azonosítószámú „Kerékpáros Infrastruktúra fejlesztések Budapest X. kerületében” című projekt keretében került sor.

Back to top