logo
blog single

Tavaszindító bringatúra Kőbányán

Teltház mellett, több mint 200 túrázó részvételével került sor április 7-én az Isaszegi Kerékpáros Emléktúrára, mely során Kőbányáról az 1849-es történelmi ütközet helyszínére tekertek a túrázók.

Az Isaszegi Kerékpáros Emléktúra résztvevőit vasárnap reggel napsütéses idő fogadta a Kőbányai Ifjúsági és Szabadidős Központ (KÖSZI) előtt. A Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Torna Club évente megrendezésre kerülő túrája az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ikonikus ütközetének, az isaszegi csatának állít emléket immár több mint tíz éve.

A helyszínen Eisenkrammer Károly, a Kőbányai Torna Club elnöke és D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere köszöntötte az összegyűlteket a 60 kilométeres túra kezdete előtt. A rendőri útvonalbiztosítás mellett, zárt csoportban haladó túrázók Pécelen juthattak frissítőhöz, ahol zsíros kenyér és tea várt rájuk, majd délben megérkeztek Isaszegre.

A Honvéd emlékműnél Edényi László, a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója a mesélt a résztvevőknek az emlékmű és az Isaszegi csata történetéről, majd Eisenkrammer Károly, D. Kovács Róbert, illetve Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere és Mészáros Gusztávné, Isaszeg alpolgármestere koszorúzták meg azt. A helyszínen a nevezők között egy Bianchi kerékpárt is kisorsoltak a szervezők, mielőtt a karaván visszaindult Kőbánya felé. 
 

Back to top