logo
blog single

Jubilált az ország legnagyobb kerékpártúrája

Május 25-én immár 10. alkalommal került megrendezésre a Tour de Balaton, mely ismét csaknem 3000 kerékpáros számára szolgált maradandó élménnyel.

Az egy nappal korábbi zivatarok és a baljós előrejelzések ellenére tökéletes időjárási körülmények fogadták azt csaknem 3000 túrázót, akik szombat reggel kitörő lelkesedéssel érkeztek meg a siófoki Újhelyi Strandra. Az öt választható táv közül a két legnagyobb, a teljes tavat megkerülő McDonald’s BringaMánia Balaton XL (206 km) és a keleti medencekör végén Tihanynál komppal rövidítő Balaton L (168 km) indulói hajnali 6 és 7 óra között már meg is kezdték útjukat a magyar tenger körül.

Reggel 9 és 10 óra között a nyugati medencét kerülő közepes táv, a Balaton M (78 km) indulói is nekivágtak a távnak, hogy aztán 11-kor a Balatonföldvárnál visszaforduló családi túra, a Balaton S (30 km), majd délután 3-kor a Siófokon belül kanyargó Balaton XS (6 km) indulói is nyeregbe pattanjanak. A résztvevőkre nyolc különböző frissítőpont várt Balatonföldváron, Balatonlellén, Balatonfenyvesen, Vonyarcvashegyen, Révfülöpön, Tihanyban, Paloznakon és Balatonkenesén. A résztvevők emellett ajándék pólóval, kulaccsal, hátizsákkal, névre szóló rajtszámmal és befutóéremmel gazdagodhattak. Az XL-es, L-es és M-es táv indulóira meleg étel is várt a rajt- és célterületen.

A rendezvényközpontban eközben interaktív és játékos programok egész sora szórakoztatta az egybegyűlteket. A McDonald’s sátrainál csocsó, szelfipont, pihenő zóna és sportmasszázs várt az érdeklődőre, az ÁkosBike-nál kerékpárok és kiegészítők lelhettek gazdára, a Tour de Hongrie sátránál hazánk egyetlen ProSeries versenyének ereklyéi kerültek értékesítésre. A Skoda egyik legújabb modelljével, a Superb Combival, Herczeg Ágota festőművész pedig alkotásaival érkezett a helyszínre.

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló esemény délutáni programjában két sorsolásra is sor került, melyek során a túrázók értékes nyereményekre tehettek szert a Skoda, a McDonald’s, a Balatoni Hajózási Zrt., a Nivea, a Tour de Hongrie, Herczeg Ágota festőművész és az ÁkosBike felajánlásából. Utóbbinak köszönhetően fődíjként egy Cube kerékpár is gazdára lelt.

A Vuelta Sportiroda szervezői csapata kiemelten fontosnak tartja a kerékpározás népszerűsítését, hogy a mozgás élménye minden korosztály számára elérhető legyen, így hatalmas öröm számukra, hogy a Tour de Balaton ismét sikeres rendezvényként járult hozzá több ezer résztvevő aktív kikapcsolódásához.

Back to top