logo
blog single

Információk a Tour de Balaton útvonalával kapcsolatban

Összegyűjtöttük Nektek a 2023-as McDonald's BringaMánia Tour de Balaton útvonalának legkritikusabb pontjait, amelyekre mindenképp figyeljetek majd!

Balaton XL és Balaton L távokon:

  • Ábrahámhegynél befejeződött a kerékpárút felújítása Balatonrendesig, így nem kell kimennünk a 71-es útra.
  • Balatonrendesen elkészült a Balatoni Bringakör részeként az új kerékpárút. Így az eddigi biztosítatlan vasúti átjáró, majd kétszámjegyű főút helyett új önálló kerékpárúton és az ahhoz megvalósult sorompós/jelzőlámpás vasúti átjárón lehet haladni, autóforgalomtól mentesen.
  • A szokásos balatongyöröki frissítőnk néhány kilométerrel előbbre, Vonyarcvashegyre, a Szent Mihály-kápolna elé került át. A frissítőpontokat érintő változásról itt tájékozódhattok bővebben.
  • Örvényesen a kerékpáros és gyalogos fahíd jelenleg is le van zárva, ezért kerülőutat jelöltünk ki. Figyelmesen haladjatok, nehogy a 71-es főúton kössetek ki!

Balaton XL és Balaton M távokon

  • Balatonfűzfőn Triatlon Országos Bajnokság zajlik szeptember 9-én. A balatonfűzfői Tobruk Strand és a Fövényfürdő közötti, nagyjából két kilométer hosszú szakaszon a kerékpárúton ők közlekednek majd, mi az ezzel párhuzamos, alacsony forgalmú utcát használjuk! A helyszínen szervezők segítik majd az áthaladást. Legyetek különösen figyelmesek!

  • Balatonfűzfő felől Balatonkenese elején, az erdőből kiérve az eddig használt, házak melletti járda helyett megépült egy új átkelés a 71-es úton, valamint a vasúton.
  • Balatonkenesén a frissítőt ne a kerékpárúton, hanem a parti sétányon keressétek! Az útvonal a Tompa Mihály utcán köt bele újra a kerékpárútba!
  • Különösen figyeljetek arra, hogy az XL-es és M-es távok legnehezebb emelkedője a távok utolsó harmadában található! A balatonkenesei Tompa Mihály utcán kezdődő, majd Balatonakarattyán a 71-es út keresztezése után az Árpád utcán folytatódó, 1,8 kilométer hosszú emelkedő 74 méternyi szintemelkedést tartalmaz. A lejtmenetben is figyeljetek!

Back to top