Tour de Balaton
logo

Tour de Balaton - Balaton XL

Embert próbáló túra, mely az óramutató járásával megegyező irányba kerüli meg a tavat. Igazi erőpróba a legelszántabbaknak - de NEM VERSENY!

Rajtok: 6:00, 6:15, 6:30, 6:45, 7:00

Rendezvényközpont: Újhelyi Strand, Siófok

Azt javasoljuk, hogy a 15:30 után Tihanyra érkező túrázók keljenek át komppal Szántódra, ellenkező esetben nem érnek vissza sötétedésig a célterületre. Amennyiben valaki 16:30 után érkezik meg Tihanyba, mindenképp szálljon kompra, ugyanis már nem fogja nyitva találni a frissítőket, és nem ér vissza a 21:00-s rendezvényzárásra. Az érmeket a rendezvényzárásig osztjuk.

Részletes térkép (Google Maps): ITT

GPX: ITT

Frissítők:

Város Helyszín Nyitva tartás Táv Termékek
Siófok - Rajt Újhelyi strand  - 0 km  
Balatonlelle Hortenzia utcai parkoló 7:00 - 10:00 31,1 km Víz, kakaó, tejital, kakaós csiga, túrós táska, pogácsa (sajtos, tepertős), lekváros táska, banán, alma
Balatonfenyves  Parti Zóna parkoló 7:45 - 11:00 52,7 km Víz, izo, szörp, pogácsa (sajtos, burgonyás), vaníliás búrkifli, sonkás croissant, müzli, csokis szelet, banán, alma, szőlőcukor
Vonyarcvashegy  Kápolna parkoló 8:45 - 13:30 85,8 km Víz, izo, szörp, pogácsa (sajtos, burgonyás), lekváros táska, müzli, csokis szelet, banán, alma, szőlőcukor
Révfülöp Termelői piac  10:00 - 15:30 117,3 km Víz, izo, szörp, pogácsa (sajtos, burgonyás), müzli, csokis szelet, banán, alma, szőlőcukor
Paloznak  Bringapont​​​​​​ 10:00 - 17:30 154,7 km Víz, izo, szörp, csokis croissant, pizzás csiga, müzli, banán, alma, szőlőcukor
Balatonkenese Parti sétány  11:30 - 19:30 178 km Víz, izo, szörp, kakaós csiga, rétes (almás, meggyes), zsíros kenyér, müzli, csokis szelet, banán, alma, szőlőcukor
Siófok - Cél  Újhelyi strand 12:00 - 21:00 206 km Meleg egytálétel

 

Tudnivalók az útvonallal kapcsolatban

  • Ábrahámhegynél befejeződött a kerékpárút felújítása Balatonrendesig, így nem kell kimennünk a 71-es útra.
  • Balatonrendesen elkészült a Balatoni Bringakör részeként az új kerékpárút. Így az eddigi biztosítatlan vasúti átjáró, majd kétszámjegyű főút helyett új önálló kerékpárúton és az ahhoz megvalósult sorompós/jelzőlámpás vasúti átjárón lehet haladni, autóforgalomtól mentesen.
  • A szokásos balatongyöröki frissítőnk néhány kilométerrel előbbre, Vonyarcvashegyre, a Szent Mihály-kápolna elé került át. A frissítőpontokat érintő változásról itt tájékozódhattok bővebben.
  • Örvényesen a kerékpáros és gyalogos fahíd jelenleg is le van zárva, ezért kerülőutat jelöltünk ki. Figyelmesen haladjatok, nehogy a 71-es főúton kössetek ki!

  • Balatonfűzfőn Triatlon Országos Bajnokság zajlik szeptember 9-én. A balatonfűzfői Tobruk Strand és a Fövényfürdő közötti, nagyjából két kilométer hosszú szakaszon a kerékpárúton ők közlekednek majd, mi az ezzel párhuzamos, alacsony forgalmú utcát használjuk! A helyszínen szervezők segítik majd az áthaladást. Legyetek különösen figyelmesek!

  • Balatonfűzfő felől Balatonkenese elején, az erdőből kiérve az eddig használt, házak melletti járda helyett megépült egy új átkelés a 71-es úton, valamint a vasúton.
  • Balatonkenesén a frissítőt ne a kerékpárúton, hanem a parti sétányon keressétek! Az útvonal a Tompa Mihály utcán köt bele újra a kerékpárútba!
  • Különösen figyeljetek arra, hogy az XL-es és M-es távok legnehezebb emelkedője a távok utolsó harmadában található! A balatonkenesei Tompa Mihály utcán kezdődő, majd Balatonakarattyán a 71-es út keresztezése után az Árpád utcán folytatódó, 1,8 kilométer hosszú emelkedő 74 méternyi szintemelkedést tartalmaz. A lejtmenetben is figyeljetek!

 

Back to top