Tour de Balaton
logo

Tour de Balaton - Balaton M

 

A szombaton délelőtt indul a harmadik túra, mely során a túrázók Szántód felé veszik az irányt, és egy rövid tekerés után komppal szelik át a Balatont. A Tihanyba érkezés után az útvonal megegyezik a legnagyobb táv útvonalával, tehát Tihany után a résztvevők a jobb oldalon láthatják a tavat menet közben.

Rajtok: 9:00, 9:20, 9:40, 10:00

Megjegyzés: a 9:00-s rajt betelt!

Rendezvényközpont: Újhelyi Strand, Siófok

Részletes térkép (Google Maps): ITT

Megjegyzés: Balatonakarattyán kerékpárút-építés zajlik, ezért az Alteleki út és a Koppány sor között a 71-es úton fokozott figyelemmel kell közlekedni. A Koppány sornál lévő 71-es átkelésnél is kérünk mindenkit, hogy a KRESZ szabályok betartásával közlekedjen!

GPX: ITT

Frissítők:

Város Helyszín Nyitva tartás Táv Termékek
Siófok - Rajt Újhelyi strand  - 0 km  
Paloznak  Bringapont  10:00 - 17:30 31,2 km Víz, izo, szörp, csokis croissant, pizzás csiga, müzli, banán, alma, szőlőcukor
Balatonkenese Parti sétány  11:30 - 19:30 54,3 km Víz, izo, szörp, kakós csiga, rétes (almás, meggyes), zsíros kenyér, müzli, csokis szelet, banán, alma, szőlőcukor
Siófok - Cél  Újhelyi strand  12:00 - 21:00 78 km Meleg egytálétel

 

Tudnivalók az útvonallal kapcsolatban

  • Balatonfűzfőn Triatlon Országos Bajnokság zajlik szeptember 9-én. A balatonfűzfői Tobruk Strand és a Fövényfürdő közötti, nagyjából két kilométer hosszú szakaszon a kerékpárúton ők közlekednek majd, mi az ezzel párhuzamos, alacsony forgalmú utcát használjuk! A helyszínen szervezők segítik majd az áthaladást. Legyetek különösen figyelmesek!

  • Balatonfűzfő felől Balatonkenese elején, az erdőből kiérve az eddig használt, házak melletti járda helyett megépült egy új átkelés a 71-es úton, valamint a vasúton.
  • Balatonkenesén a frissítőt ne a kerékpárúton, hanem a parti sétányon keressétek! Az útvonal a Tompa Mihály utcán köt bele újra a kerékpárútba!
  • Különösen figyeljetek arra, hogy az XL-es és M-es távok legnehezebb emelkedője a távok utolsó harmadában található! A balatonkenesei Tompa Mihály utcán kezdődő, majd Balatonakarattyán a 71-es út keresztezése után az Árpád utcán folytatódó, 1,8 kilométer hosszú emelkedő 74 méternyi szintemelkedést tartalmaz. A lejtmenetben is figyeljetek!

Back to top